Klausz Kristóf számára különleges a Barum Rali

Klausz Kristóf most már rendszeres résztvevőnek számít az ERC-futamokon, bár idén még nem indult ilyen versenyen, de a Barum Ralin már háromszor is rajthoz állt, így “régi ismerősként” térhet ide vissza hétvégén. Könnyű futamra mindenesetre nem számít.

“A Barum Rali egy nagyon különleges verseny számomra, itt indultam először ERC-futamon még 2013-ban” – idézi a 22 éves pilótát a sorozat hivatalos weboldala. “Nagyon kedvelem az ilyen típusú pályákat, a dobálós, gyors részeket a szűk erdei utakon. 2013 óta többször is indultam itt, de sajnos mindig sok problémával küzdöttünk, még sosem tudtuk a legjobb formánkat hozni.”

“Véleményem szerint az ERC és az ERC Junior U27 mindig extrém kemény kihívást jelent. Először szeretnénk felderíteni az erőviszonyokat, majd fokozatosan fejlődni és a végén jó eredményt elérni. Tavaly nem mentünk itt, de úgy érzem, hogy idén készen állunk rá” – zárta gondolatait a magyar versenyző.

Klausz Kristóf és Csányi Botond a 48-as rajtszámú R2-es Peugeot-val száguldozik majd hétvégén a cseh gyorsasági szakaszokon.

Related posts